NIGHTLOSERS canta blues ardelenesc la FishFest 2018

Cea mai bună trupă de ”blues ardelenesc”, NIGHTLOSERS, cântă sâmbătă 24 martie, ora 19:30 în București, La Romexpo in cadrul FishFest, eveniment gastronomic organizat la Fishing & Hunting EXPO.

Fanii bucureșteni ai acestei formații au putut vedea ultima oară Nightlosers în luna decembrie a anului trecut la Muzeul Țăranului Român.

Înființată în 1994, trupa Nightlosers cântă blues ardelenesc, adică un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești.

nightlosers

Aceste interveții sunt montate în conformitate cu o imagine a formației care pare desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi a ajuns întâmplător pe o scenă – spun chiar ei, artiștii.

În cei peste 24 de ani de existență, muzicienii au concertat la festivaluri din aproape toate țările din Europa (inclusiv Festivalul de Jazz de la Gărâna), dar și în orașe din SUA, Canada sau Cuba.

Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor „Bețivan Ratat” și „Dragostea-i ca și o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei, prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească).

 

leave a comment