Bocceluța cu bucate mestesugite in Depresiunea Beiusului

Bocceluța cu bucate este un proiect de anteprenoriat social ce și-a propus încă din 2013 să susțină micii producători locali.

Ea adună produse de la mici producători locali din zona de vest a țării, în special din Depresiunea Beiușului, punând astfel pe mesele orășenilor produse curate, meșteșugite de țăranii din zonă.

Pentru expozitia Fishing & Hunting expo, Bocceluța va umple mesele cu brânzeturi maturate simple și în diverse combinații (nuci, trufe, chilli, cimbrișor, leurdă, vin, carbune, lavandă) luate de la mici producători din Ardeal. Pe partea de cărnuri va avea mezeluri curate mesteșugite în noul lor proiect de ”Carne bună din Colești”, măcelărie ce procesează numai animale provenite din fermele mici ale țăranilor din zonă, în special porci mangalița și bivolițe, încercând prin această acțiune să susțină creșterea acestor specii de animale. Astfel, va pune pe mese mezeluri curate, crud uscate, afumate în mod tradițional. Ele vor fi acompaniate de sosuri artizanale, dulcețuri și siropuri din fructe de prin munții și pădurile ce îi înconjoară, ale Straiței Bunicii, mică afacere de familie focusată pe umplerea cămărilor cu bunătăți la borcan. Servirea acestora va fi susținută și de Muma Codrului, un mic restaurant din Colești, un alt proiect de antreprenoriat social cu care colaboram, din Colesti Bihor, pionier în consumul de materii prime locale, artizanale.

leave a comment