Cutitele realizate de Sami Faur disponibile la F&H Expo

Sami Faur, cunoscut creator de cutite unicat, prezinta la Fishing & Hunting Expo piese de colectie dedicate vanatorii, pescuitului sau iesirilor in natura.
 

Probabil prin faptul că am un nume predestinat, Faur, PASIUNEA PENTRU NATURA m-a îndreptat spre acest meșteșug pe care îl îndrăgesc, îl respect și încerc să asimilez cît mai mult din tainele magnifice ale acestei arte!

Sunt Sami Faur din Sălașul de Sus. Un sat aflat la poalele masivului Retezat. Este un loc de basm de care cu greu mă despart de fiecare dată cînd trebuie să plec într-o călătorie și în care mă întorc de fiecare dată cu plăcere! Este locul în care am decis că vreau să-mi continui viața…și nu oricum, ci făcînd ceea ce-mi place cel mai mult. Cuțite!

***

Sunt Radu Todeasă și cuțitele sunt pasiunea mea. Deși nu am decât 10 ani în domeniu, dedicația, ambiția și mai ales răbdarea, au făcut ca acum să pot face asta “full time”. Dacă ești utilizator, pasionat sau în căutare de un cuțit unicat, atunci te aștept la standul meu.

***

Andi Bondoc, 47ani, din Roman, împătimit de taioase, bucatarie, călătorii și companie bună. De ce cuțite? Pentru că sunt cele mai folosite scule atât în casă cât și la ieșirile în natură. Și, pentru ca mi-am dorit un cuțit de bucătărie facut de mâna mea așa cum am simțit că trebuie, am făcut unul. Au urmat altele și altele și …altele. Cu ce rămâne de povestit vă aștept cu drag la stand!

***

Mă numesc Catalin Bagoli și am început să meșteresc cuțite de vreo 12 ani. Nu știu cum am ajuns de la pasiunea pentru ceasuri la forja. Cert este că am început să citesc despre metalurgie și fier. Primul meu cuțit de’adevăratelea a fost un pseudofinlanez cu lama cumpărată. Apoi, au urmat: primul cutit facut de la zero, prima teacă făcută, primele pietre de ascuțit ….. și de atunci nu m-am mai oprit. Citesc, urmăresc tutoriale, schimb păreri cu și despre knifemaking, cu tot ceea ce implică: forjare, metalurgie, tratamente termice, modelare, finisare, ascuțire etc.

***

Nascut ca un hobby, pasiunea pentru arta realizarii de cutite de inalta calitate m-a ajutat sa descopar o alta latura a mea. Nimic din ceea ce pot face astazi nu ar fi fost posibil fara ajutor unor prieteni. Pi Knives – Lucian Pintilie

***

De când îmi amintesc am fost atras de latura practică a artelor, toate informațiile teoretice,precum și orele îndelungate de pregătire din perioada liceului de arte canalizându-le înspre noiforme de exprimare artistică. Desenul și înțelegerea proporțiilor au fost fundamentale pentruproiectarea și realizarea diferitelor obiecte din fier forjat, teoria culorilor și pictura au fost larândul lor esențiale pentru compozițiile vitraliilor. Experiența câștigată în prelucrarea metaluluiprecum și folosirea culorilor vibrante în realizarea vitraliilor se resimt în fiecare cuțit. Lama atentdesenată și proporționată, mânerul minuțios realizat vă oferă un cuțit de care să fiți mândri. Lafel ca în orice alt domeniu, întotdeauna există loc de mai bine și sunt recunoscător pentruoamenii pe care i-am cunoscut și de la care am învățat. De la unelte, materiale și metode, până lapromovare, relații cu publicul și vânzări, prietenii mei și colaboratorii mi-au fost alături și mi-auîmpărtășit din experiența lor, iar acum mă bucur că am ocazia să vă întâlnesc, să vă cunosc șipoate chiar să vă îmbogățesc colecția. Forja Calin Luca.

leave a comment