Valeputna participa la F&H Expo cu delicii din pastrav

Compania noastră, Quality Natural SRL, își are sediul în inima Bucovinei, localitatea Valea Putnei și produce specialităţi din păstrăv. Fabrica duce mai departe tradiţia locală de prelucrare a păstrăvului prin afumare. Este construită cu fonduri europene și deţine cea mai bună tehnologie germană.

Valeputna

Valeputna, brandul Premium sub care ne comercializăm produsele, este un tribut adus primei păstrăvării din România – înfiinţată aici în 1896 sub denumirea de “Valeputna Fischbruthutte” – și artizanilor cărora le datorăm secretele reţetei de afumare.

În Valea Putnei a fost inventată delicatesa locală cunoscută sub numele de Cobză, păstrăv afumat cu conuri de brad și lemn de fag, îmbrăcat în cetină de brad și legat cu nuiele de alun.
Povestea spune că aceasta a fost inventată în 1927 cu ocazia petrecerii date la Castelul Regal din Poiana Iţcani (situat pe Valea Putnei) în cinstea Încoronării Majestăţii Sale, Regele Mihai.

Astăzi, în clădirea fabricii îmbrăcate în lemn, ne respectăm promisiunea făcută înaintașilor noștri și producem cel mai bun păstrăv, un păstrăv desăvârșit!
Politica noastră este aceea de a lucra cu materie primă de cea mai bună calitate, să integrăm în ceea ce facem cât mai multe resurse locale și să ne păstrăm produsele curate, naturale în procent de 100%, fără aditivi și amelioratori.

Specialităţile Valeputna sunt păstrăv afumat după reţeta locală, rondele de păstrăv băiţuit puse la păstrat în diverse sosuri, păstrăv afumat păstrat în ulei vegetal, tartinabile și salate din păstrăv. Produsele Valeputna se bucură de aprecierile celor mai celebri chefi din România și sunt atât în meniul unor lanţuri hoteliere prestigioase, cât și în magazine de lux.

PREMII
Golden Star Great Taste Award, Marea Britanie, 2017 pentru păstrăvul afumat. “It is a simply great taste! Truly delicious!” Aceasta este descrierea Păstrăvului Afumat Valeputna făcută de către juriul de specialist de la Great Taste.
Golden Stars Superior Taste Award, Bruxelles, 2016 pentru tartinabila Trutta Dux. Este făcută pe baza unei reţete unicat ce conţine păstrăv afumat cu lemn de fag, conuri de brad și seminţe de ienupăr, combinat cu brânză locală Bio, smântână și condimente.

Pentru că suntem angajaţi în a oferi produse de calitate clienţilor noștri, deţinem certificările ISO 9001, ISO 22000 și FSSC 22000.

Vă puteţi face o idee despre activitatea noastră accesând și pagina noastră de facebook www.facebook.com/povestea.pastravului.

Având înrădăcinată în inimi tradiţia locală și dorinţa de a inova, suntem dedicaţi excelenţei, valoare ce se regăsește și în parteneriatele de lungă durată, actuale și viitoare!

leave a comment