Paul Booth de la Ebro Crazy Cats si pescuitul la somn pe Ebru

Ebro Crazy Cats este o companie lider cu sediul în orașul Caspe din Aragon, pe malul râului Ebro din Spania, specializată în vacanţe ce includ pescuit de somn pentru pescarii care doresc să prindă câtva din somnul monstru și crapul care trãiesc în râul Ebro.

Furnizãm servicii pentru toţi pescarii de la complet începători, care au văzut acești pești la televizor sau au citit despre ei la pescarii obişnuiţi de sezon, care se întorc în fiecare an pentru a prinde acest peşte mare.

Pescuitul pe care îl organizãm este stilul cu peletele de pe mal, pentru ca am descoperit că acesta este cel mai productiv mod de a pescui în Ebro. Pescuitul cu momeală vie este interzis în zona Aragon și este pasibil de amendă mare dacã sunteţi prinşi.

Toate instrumentele şi echipamentele sunt furnizate de noi atât pentru somn, cât și pentru crap și, în mod normal, ambele specii se pescuiesc în același timp. Lansetele sunt lansete de bază pentru somn cu 2 sau 3 pelete pe cârlig și un dispozitiv de rulare cu o piatră în loc de plumb. De cele mai multe ori, piatra este aruncată în lac și vã aduce în contact direct cu peștele, ceea ce duce la o luptă mult mai puternică. Lansetele si mulinetele sunt atât de puternice precum vã așteptaţi și încărcate cu fir de 100 lb. Se pescuieste în poziție verticală, cu un clopotel ca indicator pentru mușcătură.

Pentru crap folosim diferite metode și lansete sau pungi solide din PVA, dacă aruncăm lansetele sau plasa din PVA, dacă pescuim cu lanseta din barcã. Momeala pentru crap poate fi fie peleți, fie boilliesuri, și micro peleți în pungi sau plasă PVA. Momeala uşoarã funcționează cel mai bine pentru crap și un pat mare de momeală fie peleți, boiliesuri, sau porumb va atrage în mod normal somnul.

Îngrijirea peștilor este foarte importantă pentru noi. Toți crapii şi somnii când sunt prinsi sunt cântăriți rapid, măsurați, fotografiați și returnați cât mai repede posibil.

La ce vă puteți aștepta de la noi când rezervaţi o excursie: vom aranja aproape totul pentru dumneavoastrã aici, în Spania, de fapt singurul lucru pe care trebuie să-l decideți este cum veți ajunge aici.

Cazarea. În momentul în care ajungeți la destinaţie, vom aranja o întâlnire și vã vom face o rezervare la hotel, care va fi un hotel situat în centrul orașului, cu acces ușor la restaurante și supermarketuri și, dacă este prima dumneavoastrã dată aici, vă vom dezvălui împrejurimile, arãtându-vã cele mai bune locuri unde puteți servi mâncare sau bãuturã. Toți clienții ce achiziţioneazã excursiile noastre sunt cazați la hotel, deoarece este ilegal să călătoriți pe malul râului aici, în Aragon.

Licențe, veți avea nevoie de 2 licențe de pescuit în această zonă: o licență anuală, care este valabilă timp de un an de la data cumpărării și un Coto (bilet de zi). Acestea vor fi aranjate de noi când veți ajunge și tot ce trebuie să faceți este să ne furnizați o copie a pașaportului sau a cărții de identitate atunci când vă rezervați călătoria.

Pescuitul se face între orele 8:00 și 18:00 (aproximativ 10 ore), program care am descoperit cã este cel mai productiv. Pescuitul nocturn în Aragon este interzis și puteți să pescuiţi legal doar cu 1 oră înainte de răsăritul soarelui şi 1 oră după apusul soarelui. Veți fi luați de la hotel și transportaţi la râu sau dacă v-aţi aranjat transportul, ne putem întâlni la râu și ne vom întoarce seara. Întreg pescuitul se face de pe mal (stil cu pelete) și, dacă este prima dată, acest lucru vă va fi explicat în totalitate.

Mâncare și băutură. Este mai bine să aranjaţi acest lucru cu o searã înainte, întrucât majoritatea magazinelor nu deschid înainte de a pleca la pescuit, dar sunt deschise până la ora 21:00 pe timp de noapte. Un cuptor se va afla  întotdeauna în mașină pentru a prepara băuturi calde și dacă ați văzut vreunul dintre programele de pe canalul F & H, ştiţi că îmi place sã beau o ceașcă de cafea.

Momeala peleţi. Ne vom asigura cã le avem cu noi, vom folosi în mod normal aproximativ 2 x 20 kg saci pe zi. Dacă prindem o mulțime de pești, putem avea nevoie de mai mult. Acest lucru poate fi destul de costisitor și, dacă aveţi constrângeri de buget, vă rugăm să ne anunțați.

Întrebarea ce mi se adreseazã de cele mai multe ori este “care este cel mai bun moment pentru a veni”, aceasta nu este o întrebare la care putem rãspunde facil, deoarece mã pot baza doar pe rezultatele pe care le-am avut anul trecut. Fiind vorba de un râu, nivelul apei se schimbă constant, iar în sezonul primãvarã – toamnã râul, în medie, scade aproximativ 6 metri, dar acest nivel poate ajunge până la 10 metri sau mai mult. Vremea joacă, de asemenea, un rol foarte important și afectează pescuitul mai ales primăvara, deoarece afectează perioada de reproducere a somnului.

Iatã un ghid rezumativ pentru sezon

Martie – aprilie: un moment bun pentru pești mari, dar nu și pentru un număr mare de pești. Vremea poate fi rece și umedă, iar râul poate fi curgãtor.

Mai: numărul de pești începe să crească pe măsură ce se încălzește vremea și aveţi o şansã bunã de a prinde un pește mare înainte de a face icre.

Iunie-august: este foarte cald în acest moment al anului, vremea este mai stabilă și apa caldă. Este cel mai bun moment al anului pentru a prinde o mulțime de pește, dar aceştia vor fi mai mici ca dimensiune.

Septembrie – octombrie: un moment foarte bun pentru pești mari, deoarece apa începe să se răcească, iar somnul începe sã se hrãneascã pentru iarnã. Cei mai mulţi dintre cei mai mari peşti i-am prins în acest moment al anului.

Noiembrie: o șansă bună pentru a prinde un pește mare, dar nu atât de mulţi, apa și vremea încep să se răcească foarte mult pe timp de noapte.

O altă întrebare este “ce ar trebui să aduc”. Principalele lucruri sunt: camera, pălăria, crema de soare și unele haine vechi. Somnul este un pește foarte noroios și veți fi acoperit cu noroi atunci când veţi ține peştele pentru a face poze, astfel încât hainele pe care nu vã deranjeazã sã le aruncaţi la sfârșitul călătoriei dumneavoastrã sunt o necesitate.

Sper că acest lucru v-a oferit o perspectivă asupra călătoriilor pe care le organizăm și asupra pescuitului pe care îl realizãm. Dacă aveți întrebări sau doriți să rezervați o călătorie, vă rugãm să nu ezitați să ne contactați prin Facebook sau să ne trimiteți un e-mail la paulbooth08@hotmail.co.uk.

leave a comment