Antonio Passarelli gateste la F&H Expo

În colțul TV Paprika, sâmbătă 13 februarie, între orele 12:00 – 14:00 va avea loc un cooking show marca Antonio Passarelli, urmat de o sesiune de autografe din partea celebrului bucătar.

Va propunem un interviu cu Antonio, realizat recent.

antonioANTONIO: bucatarie, prietenie, retete, fericire

 1. Toata lumea te cunoaste de la televizor. Poti sa ne spui cateva cuvinte despre tine si ce  te-a determinat sa aduci bucataria la televizor?

Despre mine ce pot sa spun?  Imi place muzica, bucataria, masinile puternice, motoarele, arta in general … am fost destul de diplomat? Adevarul este ca sunt un om trecut prin multe si imi plac oamenii si pentru asta am dorit sa aduc filozofia mea de bucatarie la televizor, o bucatarie simpla, dar totodata nobila si plina de umor .. asa sper sa fie perceputa.

 1. Care este mediul tau preferat in care iti place sa traiesti, sa gatesti?

Intr-o bucatarie, super utilata, curata .. si daca se poate cu vedere la mare … briza marii ca un aer conditionat care iti sufla aer proaspat si rece … visez si eu …. am uitat si o fata care vine sa iti stearga traspiratiile (inexistente pentru ca este aer conditionat) … mediul meu este unde pot gati in liniste … bucataria are nevoie de liniste …

 1. Calatoresti? Te intereseaza bucataria si traditia culinara din locurile vizitate?

Da !!! Cu toate ca am 2 feluri de calatorii: atunci cand calatoresc pentru lucru , nu fac experimente culinare … daca hotarasc sa calatoresc pentru a vedea traditiile locului .. sunt dispus la toate !!!

 1. Romania este ca o a doua patrie pentru tine. Ce te bucura si ce iti place cel mai mult la tara noastra?

Ai parte de oameni care inca au ramas cu principiile adevarate de verticalitate si … peisajele superbe, multe necunoscute nici de romani (imi vine sa intreb cata lume a urcat pana la satul Batrana … ?? ) eu da !!!

 1. Ai un model preferat dintre chefi? 

Am mai multi, cu unii chiar am si colaborat: Roberto Carcangiu este unul dintre acestia … Carlo Cracco este altul si este in plus sa vorbesc de Gordon  sau  Jamie …. invers nu imi  plac chefii americani sau englezi care vorbesc de bucataria italiana … habar nu au !!!! Jamie poate, pentru ca a avut chiar contact direct mai mult timp cu bucataria respectiva.

 1. Ai declarat ca o admiri foarte mult pe Teo. Prietenia dintre voi, amicitia voastra te face fericit?

Este normal, Teo este un om extraordinar si a ” CITIT ” perfect filozofia mea din bucatarie. Este un om cult, profund  si o constatare venita de la ea este extrem de importanta!!

 1. Esti un om bun? Sufleteste esti impacat cu tine insuti? Consideri bunatatea o calitate sau o slabiciune ce te poate face si nefericit?

A fi bun, nu poate sa fie o sursa de nefericire … eu spun ca in primul rand trebuie sa stam bine cu noi … pana la urma suntem cu noi tot timpul … si de multe ori e greu sa ne suportam . Pentru asta trebuie sa fim foarte atenti la ce ne facem …. si trebuie sa stam bine cu noi inauntru. Faptul ca suntem buni ne face sa ne simtim bine . Asa mi se intampla mie si este foarte ok!!

 1. Reteta fericirii este alta la fiecare persoana. Care este reteta fericirii pentru tine?

Sa fac fericiti pe altii, sa pot sa ma bucur de fericirea lor. Fericirea este o clipa, un moment … si este extraordinar sa o provoci pentru altii.

 1. Speri sa poti schimba ceva in mentalitatea oamenilor prin activitatea ta?

DA !!! Pentru asta fac televiziune si poate va surprinde dar ceva incepe deja sa se schimbe …

 1. Esti charismatic, plin de umor si un bucatar excelent. Ai un secret al tau, folosit in bucatarie pe care doresti sa-l impartasesti cititorilor?

Da! Iubiti intotdeuna ceea ce faceti … veti transfera iubirea la altii!

antonio

 1. La proiecte lucrezi? 

Tot ceea ce fac inseamna pasiune, daruire si de aceea am multe satisfactii. Va pot spune cu bucurie ca aproape am terminat o carte de bucatarie si de amintiri de viata. Este superba !!!  Un alt alt proiect ce este in curs de finalizare, este cel in colaborare cu TV Paprika, un post drag mie, care va pregati o emisiune surpriza in luna septembrie si bineinteles “ felia de fericire” nu va lipsi din aceasta emisiune.

 1. Cum ai descrie fericirea in cateva cuvinte?

Fericirea nu este o stare de fapt. Momentul in care iti dai seama ca esti fericit .. clipa importanta care o creat fericirea, a trecut deja. Trebuie sa stim sa recunoastem momentul si clipa .. abia atunci vom avea  mai multe motive pentru care putem sa fim fericiti…

leave a comment