Descopera Delta Dunarii este piata, sub acest brand, din 2010, dar activitatea in Delta Dunarii a inceput in 2005.
DDD a deschis noi orizonturi in ceea ce priveste abordarea turismului in aceasta zona, atat in domeniul turismului specializat, prin partide de pescuit, ture de birdwatching, fotografie, caiace si canoe cat si in domeniul turismului de agrement (leisure), domeniu pentru care au conceput in premiera programe de descoperire a Deltei Dunarii alaturi de ghizi foarte pasionati de natura, de aceasta zona, de cultura locala. Practic, oricare ar fi preferinta turistului, DDD ii poate arata o fata a Deltei asa cum putini au privilegiul sa o vada.
Ilie Goean
Fiind si pescar si incepandu-mi activitatea in Delta Dunarii chiar in acest domeniu, studiez de ceva vreme modele de barci adaptate la specificul locului, ape mici, deseori invadate de vegetatie, distante relativ mari de parcurs pana la locurile bune de pescuit si m-am tot gandit ce model de barca ar fi mai potrivit pentru pescuitul de aici. Am vrut o barca usoara, nici mica nici mare, economica (motorizare medie de 40CP, cu un consum sub 6l/h), dedicata unei echipe de 2 pescari de spinning.
Evident ca am studiat modelel clasice, americane, dar bugetul unei asemenea barci il depaseste cu mult pe pescarul cu venituri medii in Romania, asa ca, alaturi de bunul prieten si colaborator Iulian Grecu de la Corsar Nautic, am ales ca baza de plecare coca ambarcatiunii Corsar 630, un model foarte reusit pe care il am deja in exploatare, ca barca de turism. Barca indeplineste toate condtiile pe care mi le doream asa ca ne-am apucat de desenat interiorul si echiparea barcii. Dupa o iarna de munca a iesit la lumina Corsar 630 Spinning. Din punctul meu de vedere o barca extraordinara, pe care o prezentam cu mandrie la Fishing & Hunting Expo 2016.
Marea provocare a fost insa, luand in calcul varianta comercializarii acestei ambarcatiuni in domeniul turismului de pescuit din Delta Dunarii, ca multi dintre clientii nostri nu-si vor putea permite sau nu vor dori sa investeasca intr-o barca destinat exclusiv “spinningistilor maniaci” ci vor dori sa foloseasca barca respectiva si pentru alte activitati turistice (excursii, transferuri etc) asa ca am facut o barca modulara, ce poate fi folosita atat cu platformele pentru pescari cat si cu banchete pentru 8 turisti. Modificarea barcii de la o faza la alta nu impune cunostinte tehnice sau unelte. In maxim 20 de minute platformele cu scaune de pescuit pot fi scoase iar spatarele + tapiteriile montate, pentru varianta de turism sau invers.